Обавештење

Обавештење

ЈП „Водовод“ обавештава грађане да се радови на измештању магистралног цевовода сирове воде одвијају планираном динамиком.

Подсетимо, део цевовода који повезује извориште ЈП „Водовод“ у Јарку, са фабриком воде укршта се са трасом будућег ауто-пута Рума – Шабац.

Како би се обезбедило нормално водоснабдевање у будућности, али и заштитила сама деоница ауто-пута, дежурне екипе на месту укрштања цевовода Ø600 и нове трасе ауто-пута, постављају заштитне челичне цеви Ø800, чиме се смањује могућност евентуалног пуцања цеви, што би проузроковало вишедневни прекид у водоснабдевању за све потрошаче румске и иришке општине.

Реч је дакле о обимним, али неопходним радовима на превезивању цевовода сирове воде, који радници ЈП „Путеви Србије“, обављају уз надзор ЈП „Водовод“.

Поменути радови подразумевају и прекид у водоснабдевању од  03 до 24 часова, а након њих  обезбедиће се квалитетније водоснабдевање свих потрошача у систему. 

Румски „Водовод“  је планирани застој у водоснабдевању искористио да и замени два вентила Ø350, на две локације у Индустријској улици у Руми. У питању су вентили на чију се замену чека већ дуже време и који су такође изискивали прекид у водоснабдевању, па ће тако у једном дану бити обављено неколико важних пројеката за унапређење водоснабдевања.

Подсећамо све грађане да током радова, нормално водоснабдевање, без застоја, ће имати села са системом локалних изворишта.

Насеља са локалним водоводима у општини Рума:

– Добринци;

– Хртковци 

– Никинци;

– Платичево;

– Kленак;

– Витојевци

– Грабовци.

Насеља са локалним водоводима у општини Ириг:

– Шатринци

– Добродол;

– Нерадин;

– Kрушедол

– Kрушедол Прњавор;

– Јазак; 

– Мала Ремета.